Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ένας κόσμος χωρίς τέλος, ο κόσμος της ανακύκλωσης!


       Ως εκπαιδευτικοί, αλλά και ως ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι για τη ζωή του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί, θελήσαμε  να δημιουργήσουμε το παραπάνω χιουμοριστικό βιντεάκι για την ανακύκλωση. Θεωρούμε πως η ανακύκλωση αποτελεί έναν σύγχρονο εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Τα σκουπίδια μετατρέπονται σε πρώτες ύλες, από τις οποίες παράγονται νέα αγαθά. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται η υγεία όλων των κατοίκων του πλανήτη και διασφαλίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά. Ελπίζουμε να αποτελέσει αυτή μας η πρωτοβουλία έναυσμα για τη δυναμική ενεργοποίηση όλων και την κινητοποίησή μας προς την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!


                                          ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ:
                                               http://www.servitoros.gr/education/view.php/30/538/

Το αλφαβητάρι της Ανακύκλωσης!!

Το αλφαβητάρι της ανακύκλωσης είναι μια δραστηριότητα που αφορά στο επιστημονικό πεδίο της γλώσσας. Μπορείτε να το πάρετε σαν παράδειγμα προκειμένου να φτιάξετε, αν θέλετε, κι εσείς ένα αντίστοιχο για το θέμα της ανακύκλωσης.
Είναι λιγάκι πρόχειρα φτιαγμένο με κολλάζ και μερικά δικά μου σκίτσα. Είμαι σίγουρη ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα καλύτερο. Απλά το παραθέτω εδώ σαν ιδέα περισσότερο.
Εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο.

Μια βιντεοιστορία για την ανακύκλωση συσκευών


Μια όμορφη βιντεοιστορία για την ανακύκλωση συσκευών.Απλή, περιεκτική και χαριτωμένη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δραστηριότητα σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Έπονται κι άλλα βίντεο που θα παρεμβάλλονται στη δημοσίευση της εργασίας για την ανακύκλωση.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά

Οι περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου και της Ορνιθολογικής, προκηρύσσουν τον "15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά 'Μιχάλης Παπαδάκης΄".
Οι περιβαλλοντικές ομάδες του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου καλούν όλους τους μαθητές (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Σ.Δ.Ε., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) να συμμετάσχουν στον "15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά 'Μιχάλης Παπαδάκης'" και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012


Διαδικασία ανακύκλωσης αλουμινίου


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
 Αρχικά, τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών πηγαίνουν στα κέντρα ανακύκλωσης. Πριν μεταφερθούν εκεί, πιέζονται στην πρέσα για να έχουν μικρότερο όγκο κι έτσι κάνουν οικονομία σε χώρο και σε μεταφορικά. Μετά τη μεταφορά τους πηγαίνουν στο σπαστήρα, όπου τα κάνουν μικρά κομμάτια για να λιώσει ευκολότερα το αλουμίνιο.Έπειτα περνάνε από ένα μαγνήτη για να αφαιρεθούν σιδερένια κουτιά που ίσως υπάρχουν και μέσα από κόσκινα για να φύγουνε οι άλλες μη μεταλλικές ουσίες, όπως χρώματα, πλαστικά κ.ά. 

Διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ
Το πιο δύσκολο στάδιο της ανακύκλωσης του χαρτιού είναι το στάδιο της συγκέντρωσής του. Στο χώρο συγκέντρωσης συγκεντρώνονται όλα τα χαρτιά από διάφορα μέρη και γίνεται η διαλογή τους. Αφού γίνει η διαλογή περνάνε στην πρέσα, όπου συμπιέζονται και γίνονται "μπάλες" για μεγαλύτερη οικονομία χώρου και χρημάτων και ευκολότερη μεταφορά. Από εκεί φορτώνουν τις "μπάλες" σε φορτηγά που τις μεταφέρουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας. Οι "χαρτομπάλες" οδηγούνται στον αναλυτή όπου γίνονται πολτός με τη χρήση τεράστιων ποσοτήτων νερού (Για 1 κιλό χαρτί χρησιμοποιούνται 100 κιλά νερό).

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

26ο Κορθιανό Καρναβάλι Άνδρου: Ανακυκλώνω Επαναχρησιμοποιώ Κομποστοποιώ


26ο Κορθιανό Καρναβάλι Άνδρου: Ανακυκλώνω Επαναχρησιμοποιώ Κομποστοποιώ


Για 26η χρονιά διοργανώνεται το επιτυχημένο Κορθιανό Καρναβάλι στην Άνδρο με ατελείωτο κέφι, εκπλήξεις, δώρα, διασκέδαση, παιχνίδια και πολύ μουσική και χορό! Φέτος το Καρναβάλι μας, όμως έχει ένα σκοπό, να βοηθήσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, πράγμα αναγκαίο μετά την οικολογική καταστροφή που υπέστη το νησί μας από την υποχώρηση της χωματερής στη θάλασσα. Επαναχρησιμοποιούμε τα περσινά μας υλικά, ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας κάνοντας τα αποκριάτικα άρματα, χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά, κάνουμε τέχνη από σκουπίδια!

Ανακύκλωση γυαλιού

1.Προτιμούμε τις φιάλες που ξαναγεμίζουν ή είναι επιστρεφόμενες.
  • Αν λειτουργεί πρόγραμμα κατ' οίκον διανομής γάλακτος δεν βάζουμε τα μπουκάλια για το γάλα στον κάδο ανακύκλωσης. Τα αφήνουμε στην πόρτα μας ή τα επιστρέφουμε στον προμηθευτή.
  • Αν υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών στην πόλη μας μπορούμε να βάλουμε τα γυάλινα απορρίμματά μας μαζί με τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα υλικά στον ίδιο ειδικό κάδο ανακύκλωσης.
  • Μπορούμε να αναζητήσουμε τράπεζες φιαλών ή κάδους για γυάλινα αντικείμενα στους δημόσιους χώρους ή σε ειδικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ για να μεταφέρουμε εκεί τα γυάλινα μπουκάλια ή τα αντικείμενα που θέλουμε να ανακυκλώσουμε 
2.Πριν βάλουμε τα μπουκάλια στους ειδικούς κάδους, τα αδειάζουμε, τα ξεβγάζουμε και αφαιρούμε τυχόν ξένες ουσίες (καπάκια, καλύμματα, φελλούς, κλπ).

Aνακυκλώνω

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δίνουμε ζωή στα Τουρκοβούνια

Άλλη μια ενέργεια αναδάσωσης οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία κ Αναπλαση των Τουρκοβουνίων
(Γαλάτσι, Ν. Ιωνία, Ψυχικό) σε συνεργασία με τοΡ/Σ ΣΚΑΙ και την Διευθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 10:00 περιμένουμε μικρούς και μεγάλους φίλους, γνωστούς, συγγενείς, παππούδες, γιαγιάδες, σχολεία να βάλουμε όλοι ένα χεράκι...να γίνει το Γαλάτσι μας πιο πράσινο!

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Στις 19 Φεβρουαρίου δεντροφυτεύουμε τον Υμηττό!














Εθελοντική αναδάσωση στον Υμηττό διοργανώνει ο Δήμος Βύρωνα, ο ΣΠΑΥ και ο ΣΚΑΪ, με την υποστήριξη της εταιρίας SAP Business Management & Software Solutions. Μικροί και μεγάλοι, με το σχολείο, τους γονείς και τα παιδιά μας δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην είσοδο του Κουταλά (δίπλα στο πυροφυλάκειο Βύρωνα).Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.forestservice.gr/ ή στο  http://www.skai.gr/news/environment/article/193051/anadasosi-ston-umitto-522012/