Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μουσικά όργανα από χαρτί, ύφασμα και άλλα ανακυκλωμένα υλικά.

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά κατασκευάζει ένας φύλακας του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.
  Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Αγγελιοφόρος”, ο Χρήστος Τσιόνας κατασκευάζει βιολιά, κιθάρες, φλογέρες, ακόμα και πιάνο από υλικά όπως χαρτί, τζιν, λινάτσα και δερματίνη.
Και άλλοι στο παρελθόν έχουν φτιάξει μουσικά όργανα από εναλλακτικά υλικά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
  Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόνας, στόχος του δεν είναι μόνο η λειτουργικότητα, αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ έχει κατοχυρώσει παγκοσμίως την πατέντα κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλωμένα υλικά.

  Μάλιστα έχει δημιουργηθεί από Κομοτηναίους καλλιτέχνες και η εξαμελής ορχήστρα EcoArt Band, η καλύτερη απόδειξη ότι τα μουσικά όργανα του κ. Τσιόνα λειτουργούν κανονικά.
Η ορχήστρα παίζει διασκευές τζαζ, κλασικής και λάτιν μουσικής και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους ακούσει στις 29 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους πριν από την έναρξη και στο διάλειμμα της παράστασης «Ντον Τζιοβάνι» της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, που θα μεταδοθεί μέσω γιγαντοοθόνης.

http://www.econews.gr/2011/11/03/anakyklosi-mousika-organa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου